суббота, 15 июня 2013 г.

Hogy nem elfelejtem..
.Mézes szilvakrém leves
• 70 dkg (fagyasztott) szilva
• víz
• fahéj
• őrölt szegfűszeg
• 4 púpos evőkanál cukor
• méz
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 doboz (2 dl) főzőtejszín
• (és ha van otthon, 1 marék fagyasztott málna)
A tálaláshoz:
• felvert tejszínhab
• néhány szem szilva

Elkészítés
0.) Néhány szem szilvát félreteszünk. 1.) A szilvát (és a málnát) felengedjük, majd egy fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és az egészen rottyantunk egyet. 2.) Megvárjuk, amíg picit kihűl, majd turmixgépbe tesszük és krémesre aprítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntjük az egészet a lábasba. Megint rottyantunk egyet rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. megkóstoljuk, és ízlés szerint hozzáadunk annyi mézet, amennyi jólesik. (Én 4 evőkanálnyit belekevertem és nagyon finom lett.) 3.) Tálalásig a hűtőben tároljuk, majd felvert tejszínhabbal és néhány szem szilvával tálaljuk.

Комментариев нет:

Отправить комментарий